Суши кексчета: перфектното решение за семейно събитие! Разбира се, наричаме ги така, защото най-често ни приличат на мъфини, мини кексчета или просто солена торта. 🙂 Те са лесни за приготвяне и вкусни, както и традиционното суши. Суши кескчетата могат да са във всякаква форма и конфигурация. Всъщност, всичко зависи от вас, от продуктите, с които разполагата и разбира се – най-вече от въображението ви.
С пълнежи и топинги от прясна риба, с месо или вегетариански – направете ги такива, каквито най-много ще се харесат вкъщи. Най-хубавото от всичко: приготвянето на суши кексчета е забавно занимание, в което децата могат да се включат, защото са супер лесни за приготвяне, а и знаем колко развихрено може да е въображението на малките около нас. Децата обичат да режат зеленчуци, да оформят суши кексчетата и да слагат различните “гарнитури” – дайте им тази възможност. Това определено е готварска дейност, която можете да превърнете в приятно семейно занимание. А резултатите са не само впечатляващи, но и със страхотен вкус.
Изработено във форма за сладкиш, а не върху постелка за суши
Основната съставка за всяка суши кексче е суши ориз, разбира се. И единствените други неща, от които се нуждаете, са няколко вкусни гарнитури и пълнежи. Можете да използвате скариди, гъби шийтаке, печено говеждо месо, авокадо, краставица или едамаме – всичко е въпрос на вкус и на това какво откриете в хладилника. Сусамът и кресът, например, са перфектни като гарнитура. И накрая, естествено ферментиралият соев сос Kikkoman е задължителен. Той ще добави онзи специален, пълноценен вкус на умами, без който нищо няма да е същото. Съставките се редят слой по слой – без да е необходимо да се използва постелка за суши.
Прости трикове за усъвършенстване на суши ориза
Колкото по-добър е оризът, толкова по-добра е и тортата или кексчето. Постигането на правилната консистенция на ориза за суши е много важно, когато правите каквото и да е суши. Основното правило е да използвате около 7 чаени чаши варен ориз при форма за торта с диаметър около 20 см. Японският ориз с кръгло зърно е най-добрият сорт, тъй като има тази леко лепкава консистенция, от която се нуждаете, за да предотвратите разпадането на суши десерта. Ако случайно нямате кръгъл царевичен ориз, можете да ползвате ориз за ризото. Най-добрият начин за приготвяне на ориз за суши е в готварски уред за ориз. Но не се притеснявайте, ако нямате такава, можете също да готвите ориза в обикновена тенджера. Вижте нашето видео за някои експертни съвети за приготвяне на перфектен суши ориз.
Суши тортите са произведения на изкуството, които изглеждат твърде добре
Съставките за суши торти са специално подбрани и комбинирани. Не само вкусовете са в перфектна хармония, но и на външен вид готовите торти са едни малки произведения на изкуството! Може да изглеждат сложни и артистични, но всъщност са невероятно лесни и бързи за правене. Скаридите, хайверът и пастата от уасаби са често срещани съставки за маки, нигири и други класически сортове суши. Комбинирайте ги с грах, авокадо и гъби шийтаке, за да създадете суши торта, която изглежда също толкова професионално украсена, колкото и традиционно изпечената сладка торта. Сервирайте с естествено ферментиралият соев сос Kikkoman като подправка или за топване.
Суши торта с печено телешко и авокадо: готово за снимки само за 25 минути
Тази суши торта се прави в калъп за кутии вместо в кръгла форма за торта. Финото печено телешко месо, богатото на полезни съставки авокадо и прясно бърканото яйце се редят на редове заедно с ориза, а накрая се заливат с украсяват с чери домати. Това е чудесно ястие за приготвяне с деца и също така е със съставки, които обикновено се харесват на децата. Идеалният завършек би бил Kikkoman Терияки сос за барбекю с мед, който наистина разкрива вкуса на печеното телешко месо. Това красиво творение се сервира с малка купичка естествено ферментиралият соев сос Kikkoman като подправка или за топване.
Вегетариански суши мъфини
Тази рецепта за Kikkoman суши мъфини включва пет различни разновидности. Общото между всички тях е, че са вегетариански. Краставицата, репичките, чушката, червената леща и едамаме, или гъбите шийтаке, авокадото и чери доматите са съставките на тези малки “сладкиши”. Разбира се, не забравяйте и ориза за суши и естествено ферментиралият соев сос Kikkoman като подправка или за топване. Какво друго ви трябва? Няколко формички за мъфини и всякакви други съставки, които решите да използвате.
One Response
Благодаря, добри идеи дадохте. Ще се про ва