Продължавайки темата за рецептите с ориз от понеделник, днес ще си говорим за тамаго суши. Той е известен още с името “такагояки”. Ще ви бъде полезно да знаете още, че “тамаго” е японската дума за яйца. Имайте предвид, че този омлет е сладникав на вкус и копринено мек. Много обича компанията на суши, соев сос Кикоман или сос уасаби. И още едно голямо предимство – времето за приговяне е 20 минути.
Продукти:
180 г предварително сготвен ориз за суши. Вижте видето тук.
листа нори
За омлета:
4 яйца
90 мл даши бульон
3 с.л. захар
1 с.л. сол
Няколко капки Кикоман соев сос
Олио за пържене
Сос:
Кикоман соев сос
Начин на приготвяне:
Смесваме продуктите за омлета и го изпържваме в малко мазнина в правоъгълен тиган. Ако нямате, експериментирайте с друга форма. Изливаме тънък слой от яйчената смес в горещия тиган, повдигаме единия му край и го нагъваме с дървена вилица на към противоположния ръб. Когато яйцето малко се стегне, изливаме следващата доза и отново повторете операцията. Така се получава нагънат омлет. Внимателно разрязваме омлета на 8 тънки парчета.
Разделяме суши ориза на 8 порции. Оформяме ги като буренца. Върху всяко буренце поставяме парче омлет. Завръзваме омлета и ориза с лентичка от водорасло нори.
И докато сме на суши вълна, примомням ви още 2 рецепти:
Завършвам с традиционното: “Добър апетит!”.