Насладете се на тази прекрасна рецепта за пълнени картофи с тофу и зеленчуци, която ще ви очарова и с аромата на Kikkoman Терияки марината. Съветваме ви, преди да започнете да готвите, да прочетете стъпките на приготвяне, за да ви е по-лесно след това да комбинирате всички дейности. А и за да ви е още по-лесно! Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
50 минути
Калории
1943 kJ / 464 kcal
Съставки
4 сладки картофа
360 г натурално тофу
160 г гъби
2 ч.л. масло
60 г пресен спанак
160 г чери домати
Приготвяне
- Нарежете сладките картофи на две по дължина. Сложете ги в предварително загрята на 190 градуса фурна и печете до омекване (около 30-45 минути).
- Нарежете тофуто на кубчета, поставете го в стъклена купа и добавете марината терияки. Поставете го в хладилника за 20 минути.
- Междувременно нарежете по-едрите гъби на кубчета, по-дребните – на половинки и ги запържете в маслото до зачервяване. Овкусете ги със сол. Нарежете и чери доматите на половинки.
- Зехтинът се загрява в тиган и върху него се запържва маринованото тофу. Издълбайте центъра на изпечения сладък картоф, добавете го в тигана с тофу и разбъркайте. Добавете спаначени листа, гъби и гответе заедно за няколко минути.
- Напълнете предварително почистените сладки картофи и ги украсете с чери домати.