fbpx

Сладки картофи, пълнени с тофу в Терияки сос

Насладете се на тази прекрасна рецепта за пълнени картофи с тофу и зеленчуци, която ще ви очарова и с аромата на Kikkoman Терияки марината. Съветваме ви, преди да започнете да готвите, да прочетете стъпките на приготвяне, за да ви е по-лесно след това да комбинирате всички дейности. А и за да ви е още по-лесно! Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

50 минути

Калории

1943 kJ / 464 kcal

Съставки

Приготвяне

  • Нарежете сладките картофи на две по дължина. Сложете ги в предварително загрята на 190 градуса фурна и печете до омекване (около 30-45 минути).
  • Нарежете тофуто на кубчета, поставете го в стъклена купа и добавете марината терияки. Поставете го в хладилника за 20 минути.
  • Междувременно нарежете по-едрите гъби на кубчета, по-дребните – на половинки и ги запържете в маслото до зачервяване. Овкусете ги със сол. Нарежете и чери доматите на половинки.
  • Зехтинът се загрява в тиган и върху него се запържва маринованото тофу. Издълбайте центъра на изпечения сладък картоф, добавете го в тигана с тофу и разбъркайте. Добавете спаначени листа, гъби и гответе заедно за няколко минути.
  • Напълнете предварително почистените сладки картофи и ги украсете с чери домати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *