Днес ви предлагам една уникално вкусна рецепта за свинско месо с истински японски терияки вкус.
Следвайте рецептата ми и ще се убедите в невероятния резултат!
Необходими продукти:
- 500 гр. свинско месо по желание – най-добре врат или бекон, а защо не и ребърца
- 3 скилидки чесън
- 3 с.л. зехтин
- 3 с.л. Терияки Кикоман марината с чесън и мед
- 2 с.л. балсамов оцет
- 2 ч.л. настърган пресен джинджифил
- 1 с.л. мед
- 1 ч.ч. тъмна бира
Нарежете месото на малки пържолки или кубчета и го начукайте добре, ако е нужно. Посолете и посипете с черен пипер. Обединете всички останали продукти за маринатата. Чесъна счукайте. Добавете и бирата към сместа, както и месото. Разбъркайте много добре – така че месото добре да се покрие със сместа. Оставете в хладилник, най-добре за една нощ или поне няколко часа.
Сгорещете в тиган олио – по желание може да бъде и сусамово. Сложете парчетата месо и пържете по около 3 минути от всяка страна. Трябва да придобият приятен загар.
След това изсипете маринатата при месото, намалете силата на огъня и гответе бавно до готовност на месото – поне 15-20 минути. Сосът ще се редуцира и сгъсти.
Извадете месото, нарежете го и сервирайте полято със соса.
Добър апетит!