fbpx

Свинско с терияки сос и чесън

Днес ви предлагам една уникално вкусна рецепта за свинско месо с истински японски терияки вкус.

Следвайте рецептата ми и ще се убедите в невероятния резултат!

Необходими продукти:

  • 500 гр. свинско месо по желание – най-добре врат или бекон, а защо не и ребърца
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 с.л. Терияки Кикоман марината с чесън и мед
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 2 ч.л. настърган пресен джинджифил
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.ч. тъмна бира

Нарежете месото на малки пържолки или кубчета и го начукайте добре, ако е нужно. Посолете и посипете с черен пипер. Обединете всички останали продукти за маринатата. Чесъна счукайте. Добавете и бирата към сместа, както и месото. Разбъркайте много добре – така че месото добре да се покрие със сместа. Оставете в хладилник, най-добре за една нощ или поне няколко часа.

Сгорещете в тиган олио – по желание може да бъде и сусамово. Сложете парчетата месо и пържете по около 3 минути от всяка страна. Трябва да придобият приятен загар.

След това изсипете маринатата при месото, намалете силата на огъня и гответе бавно до готовност на месото – поне 15-20 минути. Сосът ще се редуцира и сгъсти.

Извадете месото, нарежете го и сервирайте полято със соса.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *