fbpx

Свинско със зеленчуци в уок тиган

ds

Авторска рецепта на Дарин Стойков от японската кулинарна вечер, организирана от Кикоман. Целта беше да се покаже, че японските соеви сосове се готви лесно и много вкусно, включително и за рецепти за уок тиган.

 Необходимите продукти

• 300 г свинско бонфиле, нарязано на филийкиwok-sos
• 100 г червени чушки, на тънки ивички
• 100 г зелени чушки, на тънки ивички
• 100 г стар лук, на филийки
• 100 г китайско зеле, на филийки
• 20 мл уок-сос Кикоман

Загрейте много добре голям тиган с малко зехтин и първо запържете месото до побеляване. Сложете след това лука и последователно прибавяйте чушките и накрая китайското зеле. Не спирайте да разбърквате през цялото време – зеленчуците трябва да се смесят добре с месото и да поемат едни от други ароматите си, като не омекват, а се сготвят бързо за да останат хрупкави.

Непосредствено преди да свалите от котлона, добавете Кикоман уок соса и разбъркайте добре. Сипете в голяма чиния, опитайте на вкус и при нужда подправете с малко соев сос и черен пипер на вкус.

Вижте и останалите рецепти от специалната японска вечер на Кикоман:

Мариновано пилешко с бърза соева туршия от моркови

Трайфъл със соев карамел
Вакуумно пилешко на барбекю с пастет от боб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *