Авторска рецепта на Дарин Стойков от японската кулинарна вечер, организирана от Кикоман. Целта беше да се покаже, че японските соеви сосове се готви лесно и много вкусно, включително и за рецепти за уок тиган.
Необходимите продукти
• 300 г свинско бонфиле, нарязано на филийки
• 100 г червени чушки, на тънки ивички
• 100 г зелени чушки, на тънки ивички
• 100 г стар лук, на филийки
• 100 г китайско зеле, на филийки
• 20 мл уок-сос Кикоман
Загрейте много добре голям тиган с малко зехтин и първо запържете месото до побеляване. Сложете след това лука и последователно прибавяйте чушките и накрая китайското зеле. Не спирайте да разбърквате през цялото време – зеленчуците трябва да се смесят добре с месото и да поемат едни от други ароматите си, като не омекват, а се сготвят бързо за да останат хрупкави.
Непосредствено преди да свалите от котлона, добавете Кикоман уок соса и разбъркайте добре. Сипете в голяма чиния, опитайте на вкус и при нужда подправете с малко соев сос и черен пипер на вкус.
Вижте и останалите рецепти от специалната японска вечер на Кикоман:
Мариновано пилешко с бърза соева туршия от моркови
Трайфъл със соев карамел
Вакуумно пилешко на барбекю с пастет от боб