Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
45 минути
Съставки
2 с.л. фъстъчено олио
500 г свинско филе, нарязано на ленти
1 глава лук
2 тиквички
2 ч.л. смлян кориандър
400 г нарязани на ситно домати с билки
1 ч.л. захар
4 с.л. фъстъчено масло по избор
Приготвяне
- Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете месото, като разбървате леко, за да не слепват парчетата месо едно с друго.
- След като месото покафенее леко, намалете силата на котлона и добавете лука – оставете около 10-ина минути, за да омекне хубаво. Добавете след това и тиквичките с кориандъра и оставете за още 5 минути.
- Към нарязаните домати добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос LIGHT, сед което добавете постепенно и фъстъченото масло. Изсипете върху месото и оставете на слаб огън за около 30 минути.
- Сервирайте, като украсите с натрошените фъстъци и накълцания кориандър. Може да добавите прясно препечени филийки или ориз.
СЪВЕТ
- Ако притопляте яденето и фъстъченото масло вече се е сгъстило много, може да добавите или топла вода, или топъл зеленчуков бульон и тогава да загреете яденето.