Свеж е въздухът на неделния прохладен и в същото време слънчев ден, нали? Е, аз днес реших, че отново ще се отдам на свободата да се развихря в кухнята. Но не само това, но знам, че и ще ми помогне да се разтоваря. Затова днешното ми вкусно ястие ще е свинско печено върху спанак с доматен-соев сос. Има си всичко общо взето – месце, полезните сезонни зеленчуци и разбира се моята любима подправка. Надявам се, че и на вас ще ви хареса рецептата. А ето с какви продукти и как да я реализираме:
Необходими продукти:
480 г свинско филе
280 г спанак
½ връзка кориандър
4 домата
1 зелена чушка
1 глава лук
2 с.л. зехтин
5 с.л. соев сос
1 с.л. захар
15 г масло
пшенично брашно за овалване
растително масло за печене
Как да си приготвим?
Нарязваме кориандъра, доматите на кубчета, чушките и лука на ситно.
Загряваме зехтина в тенджера и запържваме чушките и лука. Добавяме и кубчетата домати, соевия сос, захартa и оставяме да се готвят докато омекнат доматите. След това нарязваме свинското филе на парчета по около 40 г и с чук за месо начукваме добре месото. Подсоляваме леко със сол и черен пипер и ги овалваме в пшеничното брашно.
В тиган загряваме малко олио и запържваме свинското от двете страни. А в друг тиган загряваме олио и задушаваме леко спанака. Подправяме с масло, соев сос и пипер.
Слагаме в чиния спанака и подреждаме отгоре свинското месо. Добавяме към доматено-соевия сос нарязания кориандър и слагаме още веднъж върху котлона. Накрая заливаме месото с направения сос.
И все пак не мога да не споделя, че това е рецепта, която видях и научих на мастер клас, на който бях специален гост 🙂 Е, майсторът-готвач е такъв, но честно казано и моят резултат си остана ненадминат за любител и експериментатор. А вие ще експериментирате ли?