Като втора рецепта от мастер клас, който се проведе на 18-ти и 19-ти септември, реших да ви представя една от вкусотиите, която е бързо, не изисква много продукти и става изключително вкусна.
Надявам се да ви хареса и с нетърпение да очаквате и следващите рецепти, които Г-н Хайамизу ни представи 🙂
Необходими продукти:
Свинско вратно месо 4×150г
Олио за готвене
За джинджифилово-соевия сос:
Соев сос KIKKOMAN 100 мл
Саке 100 мл (ако нямате саке, може и бяло вино)
15 г джинджър
Зелева салата (Spitzkohl) или китайско зеле като гарнитура.
Може да използваме и салата айсберг, както и чери доматчета за гарнитурата.
Как да си приготвим?
Настъргваме джинджифила на ситно и го смесваме със сакето и соевия сос.
В тиган загряваме олио и запържваме свинското от двете страни. Когато месото е на 80% готово, добавяме джинджифилово-соевия сос и с разклащане на тигана оставяме соса да изври.
Слагаме месото в чиния и поднасяме с гарнитура по избор.
Е, казах ли ви, че е бързо и не изисква много време и услия, а за това колко е вкусно надявам се ще се убедите сами 🙂
Ако сте пропуснали първата рецепта можете да я видите тук 🙂