fbpx

Свинско печено с джинджифилов соев сос Kikkoman

Като втора рецепта от мастер клас, който се проведе на 18-ти и 19-ти септември,  реших да ви представя една от вкусотиите, която е бързо, не изисква много продукти и става изключително вкусна.
Надявам се да ви хареса и с нетърпение да очаквате и следващите рецепти, които Г-н Хайамизу ни представи 🙂

Необходими продукти:
Свинско вратно месо 4×150г
Олио за готвене

За джинджифилово-соевия сос:sladak-soev-sos
Соев сос KIKKOMAN 100 мл
Саке 100 мл (ако нямате саке, може и бяло вино)
15 г джинджър

Зелева салата (Spitzkohl) или китайско зеле като гарнитура.
Може да използваме и салата айсберг, както и чери доматчета за гарнитурата.

Как да си приготвим?
Настъргваме джинджифила на ситно и го смесваме със сакето и соевия сос.
В тиган загряваме олио и запържваме свинското от двете страни. Когато месото е на 80% готово, добавяме джинджифилово-соевия сос и с разклащане на тигана оставяме соса да изври.

Слагаме месото в чиния и поднасяме с гарнитура по избор.
Е, казах ли ви, че е бързо и не изисква много време и услия, а за това колко е вкусно надявам се ще се убедите сами 🙂

Ако сте пропуснали първата рецепта можете да я видите тук 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *