Време е да посрещнем есента подобаващо с вкусотия за цялото семейство! 🙂 Опитайте тази неустоима рецепта за свинско филе със соев сос – ще останете много приятно изненадани.
Необходими продукти за 4 порции
За филето:
- 3 с.л. олио
- пресен черен пипер
- 600 гр. свинско филе
- 200 гр. кайсии
- 2 червени чушки
- 200 гр. тиква (месестата част)
- 1 тиквичка
- 2 лука
- 6 с.л. соев сос Кикоман
- 1/4 ч.л. черен кардамон
- 1 щипка бахар
- 1 щипка канела
- пресен черен пипер
За печените картофи:
- 2 с.л. тиквени семки
- 2 с.л. масло от тиквени семена
- 600 гр. малки, сготвени картофи
- 3-4 с.л. соев сос Кикоман
- едър черен пипер
- плик за готвене
Начин на приготвяне
- Смесете соевия сос, олиото и пипера. Намажете сухото филе със сместа. Измиите кайсиите, нарежете наполовина и махнете костилките. Разполовете и чушките, почистете, измиите и нарежете. Нарежете тиквата на големи парчета. Измиите тиквичката и нарежете на полукръгове. Обелете лука и нарежете на пръстени.
- Подправете кайсиите, тиквата и тиквичката със соевия сос, кардамона, бахара, канелата и пипера. Сложете зеленчуците и свинското филе в плика за готвене и гответе на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 мин.
- Нарежете тиквените семена и сотирайте в нагорещено олио с картофите. Подправете със соев сос и пипер. Извадете филето и зеленчуците от плика и сервирайте със сотираните картофи.
Добър апетит!