fbpx

Сочно свинско филе със соев сос

Време е да посрещнем есента подобаващо с вкусотия за цялото семейство! 🙂 Опитайте тази неустоима рецепта за свинско филе със соев сос – ще останете много приятно изненадани.

Необходими продукти за 4 порции

За филето:

  • 3 с.л. олио
  • пресен черен пипер
  • 600 гр. свинско филе
  • 200 гр. кайсии
  • 2 червени чушки
  • 200 гр. тиква (месестата част)
  • тиквичка
  • 2 лука
  • 6 с.л. соев сос Кикоман
  • 1/4 ч.л. черен кардамон
  • 1 щипка бахар
  • 1 щипка канела
  • пресен черен пипер

За печените картофи:

  • 2 с.л. тиквени семки
  • 2 с.л. масло от тиквени семена
  • 600 гр. малки, сготвени картофи
  • 3-4 с.л. соев сос Кикоман
  • едър черен пипер
  • плик за готвене

Начин на приготвяне

  1. Смесете соевия сос, олиото и пипера. Намажете сухото филе със сместа. Измиите кайсиите, нарежете наполовина и махнете костилките. Разполовете и чушките, почистете, измиите и нарежете. Нарежете тиквата на големи парчета. Измиите тиквичката и нарежете на полукръгове. Обелете лука и нарежете на пръстени.
  2. Подправете кайсиите, тиквата и тиквичката със соевия сос, кардамона, бахара, канелата и пипера. Сложете зеленчуците и свинското филе в плика за готвене и гответе на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 мин.
  3. Нарежете тиквените семена и сотирайте в нагорещено олио с картофите. Подправете със соев сос и пипер. Извадете филето и зеленчуците от плика и сервирайте със сотираните картофи.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *