fbpx

Свинско филе с гъби и лук

Сезона на летните отпуски свърши, идва златиста и красива есен. Предполагам, че и вие сте на моето мнение, че всеки сезон си има своята магия и красота. И поради тази причина днес реших да ви напиша рецепта, която е по-подходяща за есента.

Свинско филе с гъби и лук

Необходими продукти за приготвяне на 4 порции

свинско бон филе, около 700 г soev-sos-light
2 с.л. семена от кориандър
1 ч.л. черен или зелен пипер
1 ч.л. кимион семена
2 ч.л. кафява захар
1 с.л.. дижонска горчица
4 с.л. зехтин

За приготвянето на гъбите и лука
2 с.л. зехтин
3 глави червен лук, обелени и нарязани на ситно
250 г гъби, нарязани на парчета или резенки
2 с.л. пресни листа мащерка или сушена мащерка
4 с.л. Kikkoman соев сос
1 ч.л. кафява захар

Какви зеленчуци са необходими за кашата:
450 г пащърнак, обелен и нарязан на малки парчета
450 г репички, обелени и нарязани на малки парчета
4 с.л. мляко
4 с.л. зехтин
2 ч.л. хрян

Как да си приготвим?

Отрязваме мазнините от свинско филе. Смачкваме семената от кориандър и пипер в хаванче с чукало или поставяме в найлонова торбичка и използваме точилката :). Поставяме готовата смес в малка купичка и разбъркваме с кимион, кафява захар и горчица.

Разтиламе парчетата месо със зехтина и след това добавяме между тях и получената подправка. Печем във фурна на 200 °.

Докато свинското се готви подготвяме гъбите и лука. Загряваме олио в тиган, добавяме лука и варим на слаб огън, докато омекне, но не трябва да се оставя да покафенее. Добавяме гъбите и мащерка и варим още 5 минути. Изсипваме соевия сос, добавяме малко вода и кафява захар и варим още 10 минути или докато сосът стане лепкав.

За да направим кашата: приготвяме пащърнака и репичките в тенджера с вряща вода, докато омекнат. След това преместваме в тиган и добавяме млякото. Отстраняваме от котлона преди да кипне. Добавяме зехтин и хрян.

Сервираме свинското месо нарязано на дебели резени с гъбите и лука, като гарнираме с зеленчуковата каша.

Дано да ви хареса и да ви е сладко!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *