fbpx

Свински кюфтенца със сос и спагети

От смяната на часовото време ли, от друго ли и аз не знам, но се събудих много гладна тази сутрин. И познайте какво си направих, за да задоволя този глад? Е, разбира се не беше за закуска.

Споделям с вас, за да бъдете подготвени за такива сутрини като моята 🙂

Необходими продукти:
4 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
настърган джинджифил
400 г свинска кайма
щипка лют червен пипер
2 ч.л. соев сос Kikkoman
30 г галета
1 жълтък

За соса:
1 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
1 скилидка чесън
1 с.л. доматено пюреsoev-sos-normal
2 звездовидни анасона
2 домата
2 с.л. соев сос Kikkoman
щипка захар

300 г спагети

Как да си приготвим?
В блендер слагаме лука и джинджифила до ситно нарязано, след което добавяме и останалите съставки. В голяма купа оформяме сместта с кюфтенцата. Покриваме купата и оставяме в хладилника за около 30 минути.

Докато чакаме кюфтенцата в хладилника, правим соса 🙂
Загряваме малко зехтин в тигана, добавяме лука и запържваме за около 5 минути, докато омекне. След което слагаме чесъна и анасона и запържваме за още 2 минути. Добавяме доматеното пюре, доматите, соевия сос и захарта и оставяме да ври на слаб огън, за около 20 минути, докато се сгъсти.

Докато чакаме соса, загряваваме малко зехтин в дълбок тиган, добавяме кюфтетата и пържим до златисто кафяво. Когато сосът е готов го изливаме над кюфтета и варим още 10 минути .

Вдълбок  тиган или тенджера слагаме подсолена вода да заври. След което слагаме спагетите и варим около 7-8 минути. Когато омекнат, изцеждаме водата и добавяме кюфтенцата и соса.

Сервираме се със свежа зелена салата. Или пък без 🙂

Надявам се да ви хареса и вие да си направите тази споделена вкусотийка! А вие какви вкусотийки си направихте през уикенда или планувате да направите през предстоящата седмица? Ще споделите ли 🙂

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *