Просто няма какво да говорим. Става все по-топло, а ястията трябва да стават все “по-леки”, но същевременно и хранителни.
Затова днес пак е време за салата 🙂 Този път няма да е с морски продукти и соев сос, а с пиленце и соев сос 🙂
Eто и необходимите продукти:
300 гр. пилешки гърди
3 супени лъжици соев сос с малко съдържание на сол /ако не си спомняте това е соса на Kikkoman със зелената капачка, който аз използвам/
1 морков – обелен и настърган
вряла вода
пресен зелен боб, около 150 грама
4 стръка зелен лук, като използвате и перцата и главичките
половинка майонеза /ако смятате, че ще ви стане тежко, може да използвате и по-малко/
1 суп. л. обезмаслено мляко
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. семена от целина
1/4 ч. л. бял пипер
2 папаи, разполовени на половинки
Как да си приготвим?
Преди това дали видяхте снимката и се досетихте как ще бъде поднесена салатката?
Сваряваме пилето за около 15 минути във вода, в която предварително сме сложили 1 супена лъжица от соевия сос. След като месото изстине, го накъсваме на малки парченца и го поставяме в купа заедно с настъргания морков. Запарвате зеления боб и зеления лук /които предварително сме нарязали на дребно/ с вряла вода. След това ги изплаквате със стедуна вода и отцеждате внимателно. Комбинирате заедно с пилето и морковите. Разбърквате заедно с майонезата, соевия сос, млякото, захарта, семаната от целина и белия пипер. След това получената смес разбърквате с пилето и останалите зеленчуци. Получената вкусотия трябва да се охлади за няколко часа, за да се смесят ароматите.
Изваждаме сместа и пълним половинките папая. А след това се наслаждаваме на интересния вкус…Мммм…