fbpx

От бульонa до чорбата: света на супата

Някога евтин начин за задоволяване на глада, супите са прерастнали през годините в много обична част от хранителната ни култура, която идва във всякакви разновидности. И макар че супите традиционно се сервират като предястие, те все по-често заместват основното ястие. И това е добре, защото супите са толкова приятни и различни на вкус, че притежават всички необходими характеристики да бъдат основно ястие.

Като цяло различаваме два вида супи – бульони и крем супи. Към бульоните се включват традиционният телешки бульон, пилешкият и зеленчуковият бульон. Този вид супи са по-леки и по-малко хранителни от другите видове, които са с по-плътни съставки, като класическата чорба например. Сгъстителите за супа включват ориз и ечемик, различни зеленчуци като картофи, боб, или брашно.

И бульоните, и крем супите обикновено се подправят със зеленини като лук, праз, магданоз и целина. Зеленините могат да се купуват на пресни връзки от пазара. Половин чаена лъжичка соев сос Kikkoman е перфектната добавка към всяка супа, тъй като засилва и придава плътност на вкуса.

А ето и няколко любими рецепти за супа –  https://kikkomania.bg/category/recipes/soups/, като нашите фаворити са:

Супа от зелечнуци

Минестроне по японски

Телешко варено

Крем супа от жълта леща

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.