fbpx

От бульонa до чорбата: света на супата

Някога евтин начин за задоволяване на глада, супите са прерастнали през годините в много обична част от хранителната ни култура, която идва във всякакви разновидности. И макар че супите традиционно се сервират като предястие, те все по-често заместват основното ястие. И това е добре, защото супите са толкова приятни и различни на вкус, че притежават всички необходими характеристики да бъдат основно ястие.

Като цяло различаваме два вида супи – бульони и крем супи. Към бульоните се включват традиционният телешки бульон, пилешкият и зеленчуковият бульон. Този вид супи са по-леки и по-малко хранителни от другите видове, които са с по-плътни съставки, като класическата чорба например. Сгъстителите за супа включват ориз и ечемик, различни зеленчуци като картофи, боб, или брашно.

И бульоните, и крем супите обикновено се подправят със зеленини като лук, праз, магданоз и целина. Зеленините могат да се купуват на пресни връзки от пазара. Половин чаена лъжичка соев сос Kikkoman е перфектната добавка към всяка супа, тъй като засилва и придава плътност на вкуса.

А ето и няколко любими рецепти за супа –  https://kikkomania.bg/category/recipes/soups/, като нашите фаворити са:

Супа от зелечнуци

Минестроне по японски

Телешко варено

Крем супа от жълта леща

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *