fbpx

Свежи безглутенови идеи за хапване

Скъпи ценители на японската кухня, в края на работната седмица ви предлагаме следните съвети за разнообразяване на хранителния режим, а именно така нашумялата наскоро безглутенова диета.

Много хора са запознати с нея, но не разбират какво всъщност представлява глутена, защо на някои хора им се налага да се подложат на подобна диета и защо хора, нестрадащи от Целиакия могат да се възползват от предимстватата на безглутеновото хранене.

Глутенът е протеин, който най-често се намира в пшеницата, ечемика и ръжта.

Елиминирането му от всекидневното меню за хора, страдащи от непоносимост, е задължително. Глутеновата ентеропатия е автоимунно заболяване, което не позволява на хранителните вещества да бъдат разградени правилно. Симптомите са силни болки в костите и меката тъкан, умора, дори депресия.

Въпреки това, безглутеновата диета е препоръчителна и за феновете на здравословното хранене, нестрадащи от това заболяване. Отказването от глутен, само по себе си няма магически да стопи излишните килограми, но за сметка на това ще допринесе за изчистването на хранителния ни режим и тонизирането на тялото, тъй като ни кара да се лишим от повечето пакетирани храни и фаст фууд изкушения.

Независимо дали организмът ви е нетолерантен към глутена или искате да опитате нова диета за летния сезон, ние ви напомняме да включите безглутеновия соев сос Тамари на Кикоман в приготвянето на любимите си ястия.

За любопитните припомням и предишната ми статия по темата за безглутеновата диета:

Знаете ли за Тамари соев сос без глутен

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *