fbpx

Суши в купа с пиле сукиаки

В дните до Нова година настроението продължава да бъде особено празнично. Сигурна съм, че и вие като мен се вълнувате и дори менюто в тези дни преди да настъпи Новата година, носи тържествена нотка. Днес реших да ви подскажа как да сготвите нещо интересно и лесно, което не е традиционно за празника, но си заслужава вниманието. Рецептата е за суши в купа с пиле сукиаки.  И тъй като ще използваме и ориз, спомняте си видеото за правилното му приготвяне, нали? В тази рецепта любопитното е, че няма да завиваме ориза във водораслите нори, а ще го поднесем по-особено. Ето и подробностите за рецептата 🙂

Необходими продукти (за 4 порции):

600 г предварително сготвен ориз за суши
50 г краставици, обелени и без семки
50 г червена чушка камба, нарязана на пръчици
соев сос като моето задължително, за да не си развалям все пак удоволствието, ще е Kikkoman
4 яйца
4 с.л. захар
320 г пилешко филе
1 с.л. картофено или царевично нишесте
1 с.л. слънчогледово олио
още 7-8 с.л. соев сос зе пържене
2 листа водорасли нори
малко кресон
1 с.л. пречечено сусамово семе

Как да си приготвим?

Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки, около 2-3 мм, кръгчета. Нарязваме чушката на лентички и ги овкусяваме и двете със соев сос. Разбиваме яйцата и заедно със захарта и соевия сос ги изпържваме в незалепващ тиган без олио, без да ги бъркаме.
Измиваме и подсушаваме пилешкото филе, след което го нарязваме на дебели 5-6 мм парчета. Оваляме ги в картофеното нишесте. Загряваме олиото в тиган и ги пържим от двете страни. Наливаме соевия сос за пържене и продължаваме да готвим докато се карамелизират. Нарязваме водораслите нори на малки парченца.
Сервираме порциите като пълним подходяща купа със суши ориз. Отгоре поставяме част от яйцата, чушката, краставицата и пилето. Поръсваме със сусам и кресон.

Е, пожелавам ви приятно предпразнично готвене! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *