Съвсем естествено е през летните месеци да сме настроени на морска вълна. Мисля, че е време да ви представя и една истински азиатска рцепта, много вкусна, много полезна и с морски привкус за всички, които са на морето или си мечтаят за него в летните горещини 🙂
И така, ето какво ще ни е нужно за 4 порции:
• около 360 г варен и подправен суши ориз
• 20 големи варени скариди
• 1/2 чаена лъжичка уасаби паста
• 1 супена лъжица майонеза
• 1 супена лъжица хайвер
• малко кресон за гарниране
• естествено сварен соев сос Kikkoman или естествено сварено соев сос за суши и сашими
Също така ще ни е нужно и фолио.
Начин на приготвяне:
Време за приготвяне: 20 мин.
Разрязваме скаридите наполовина по дължина. Нарязваме фолиото на квадрати и поставяме половината от скаридите на върха на всеки квадрат с отрязаната повърхност обърната нагоре. След това си правим 20 топки с еднакъв размер от ориза за суши и ги поставяме върху скаридите.
Нанасяме малко уасаби паста върху топките ориз и гарнираме с останалата половина скариди така, че всяка оризова топка да е поставена между две половинки скарида. Затваряме фолиото и притискаме внимателно получените “медальончета”.След това махаме фолиото и гарнираме сушито с точка майонеза, черен хайвер и кресон.
Сервираме с любимият ни соев сос Kikkoman.
Да ви е сладко! 🙂