Супа топчета е класическа рецепта в българската кухня – това го знам от приятели. Днес ще ви предложа на теория една японска супа топчета. Когато я сготвите на практика, похвалете се с резултата :).
Продукти:
250 г телешка кайма
2 ч.л. Кикоман соев сос
1 и 1/2 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. сос от люти чушки
1 голяма глава лук
1 консерва белени домати
1 консерва сладка царевица
1 консерва червен боб
3 с.л. Кикоман соев сос
настъргано сирене чедър
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата, 2-те ч.л. соев сос, 1/2 ч.л. лют червен пипер и чили соса и омесваме хубаво. От нея оформяме еднакви по големина топчета и ги запържваме в загрят дълбок тиган или тенджера (като запазваме мазнината от пърженето). Премахваме от тигана кюфтенцата и на тяхно място запържваме лука, докато не побелее, след това прибавяме доматите, боба, царевицата и 3-те с.л. соев сос заедно с 1 ч.ч. вода. Поръсваме супата с 1 ч.л. лют червен пипер, покриваме с капак и оставяме да къкри за около 10 минути. След като това време изтече добавяме кюфтенцата и супата топчета е готова. Сервираме с настъргано сирене чедър и 1-2 лъжици сварен ориз по избор.
С какво да я допълним на масата? Предлагам ви: