Бързо, лесно и невероятно вкусно – точно каквото ви трябва през лятото! Пробвайте тази страхотна супа със скариди и спагети, приготвена от Гергана от Супичка, и сме сигурни, че намя да съжалявате.
Детайли
Порции
3 човека
Време за подготовка
5 минути
Време за приготвяне
10 минути
Съставки
1 л. бульон
1 морков
2 стръка пресен лук
200 г азиатски спагети
3 скилидки чесън
500 мл вода
3 с.л. рибен сос
3 броя гъби
10 броя скариди
20 г джинджифил
20 г кълнове
Приготвяне
- Измивате и почиствате всички зеленчуци. Нарязвате моркова и джинджифила на тънки лентички, а лука на колелца. Гъбите нарежете на тънки филийки, а чесъна на много ситно. Скаридите трябва да бъдат предварително термично обработени и почистени.
- В тенджера слагате да заври бульона, заедно с водата, след което добавете рибения сос и предвиденото количество естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Добавете и половината от лука, всички , джинджифила и оставете супата да поври. Междувременно подгответе пастата. Използвайте азиатски спагети, следвайки инструкциите на опаковката.
- “Сглобете” супата, като в купичка поставите отцедени спагети, добавете бульон със зеленчуци, сложете няколко скариди, гъби, поръсете с пресен лук, а на финала добавете и шепа кълнове.