fbpx

Супа с рачешки рулца

Японците обичат супите, както и ние, българите. Супата е като предястие, отваря апетита, но и го успокоява, за да продължим да се храним внимателно, с любопитство, подготвя небцето за следващото ястие. Често готвя супи. Ако се чудите с какво да разнообразите менюто си, ето моето предложение: Супа с рачешки рулца, пилешки бульон и Кикоман соев сос. Да започваме!

Продукти за 2 порции:

50 г замразени рачешки рулца
2 стръка пресен зелен лук
2 листа китайско зеле
50 г тофу
1 с.л. мирин – японско оризово вино
1 с.л. олио – слънчогледово или оризово, ако имате
1 с.л. неутрално нишесте – може оризово
1/2 с.л. сусамово олио

За бульона:
1 с.л. пилешки бульон на прах
2 ч.ч. гореща вода

1 с.л. Кикоман соев сос
щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеления лук по диагонал на средно малки парчета. Задушаваме ги в олиото за кратко. Нарязваме зелето на късове и тофуто на резени.

Кипваме в тенджера на котлона водата с пилешкия бульон. Щом водата заври, изсипваме в нея лука, зелето и тофуто.  Оставаме супата да ври 3 минути. Изсипваме в нея нарязаните на малки парчета рачешки рулца, предварително размразени. Разбъркваме нишестето с малко вода на каша и я изсипваме в супата. Бъркаме, докато супата се сгъсти.

Овкусяваме я с Кикоман соев сос и черен пипер. Завършваме с няколко капки сусамово олио.

Добър апетит!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *