fbpx

Супа с рачешки рулца

Японците обичат супите, както и ние, българите. Супата е като предястие, отваря апетита, но и го успокоява, за да продължим да се храним внимателно, с любопитство, подготвя небцето за следващото ястие. Често готвя супи. Ако се чудите с какво да разнообразите менюто си, ето моето предложение: Супа с рачешки рулца, пилешки бульон и Кикоман соев сос. Да започваме!

Продукти за 2 порции:

50 г замразени рачешки рулца
2 стръка пресен зелен лук
2 листа китайско зеле
50 г тофу
1 с.л. мирин – японско оризово вино
1 с.л. олио – слънчогледово или оризово, ако имате
1 с.л. неутрално нишесте – може оризово
1/2 с.л. сусамово олио

За бульона:
1 с.л. пилешки бульон на прах
2 ч.ч. гореща вода

1 с.л. Кикоман соев сос
щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеления лук по диагонал на средно малки парчета. Задушаваме ги в олиото за кратко. Нарязваме зелето на късове и тофуто на резени.

Кипваме в тенджера на котлона водата с пилешкия бульон. Щом водата заври, изсипваме в нея лука, зелето и тофуто.  Оставаме супата да ври 3 минути. Изсипваме в нея нарязаните на малки парчета рачешки рулца, предварително размразени. Разбъркваме нишестето с малко вода на каша и я изсипваме в супата. Бъркаме, докато супата се сгъсти.

Овкусяваме я с Кикоман соев сос и черен пипер. Завършваме с няколко капки сусамово олио.

Добър апетит!

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.