Докато тече промоционалната кампания “Прегърни вкуса” и се регистрирате за участие за големите награди – готварски, разбира се – уок тигани, Тефал тигани и един мултикукър, ви предлагам да сготвим бърза и топла супа с Кикоман соев сос. Ако ме попитате какво й подхожда за компания на масата, ще ви отговоря: Суши в купа с пиле сукиаки.
Продукти:
1 кг обезкостено филе от риба
¼ ч.ч. Кикоман соев сос
1 ч.ч. нарязан лук
1 ч.ч. нарязана целина – корен
1 скилидка чесън, пресована
щипка черен пипер
1 с.л. слънчогледово олио (или друго, което ползвате)
1 малка консерва грах – около 250 г
450 мл гъст доматен сок или домати в консерва пресни домати, обелени и нарязани
Приготвяне:
Нарязваме филето на кубчета, слагаме го в купа и го мариноваме с Кикоман соевия сос за 10 минути.
Междувременно, сотираме лука, чесъна, целината и пипера в тенджера, докато лукът стане прозрачен. Прибавяме граха и доматите, и оставяме сместа да заври. Намаляваме котлона, захлупваме с капак и варим 5 минути.
Сипваме рибата заедно със соевия сос. Отново захлупваме с капака и варим още 5-8 минути или докато рибата може лесно да се разтроши с вилица. Сервираме топла.
Добър апетит!