fbpx

Яхния с еленско, гъби и картофени кнедли

Богатият на умами естествено ферментирал соев сос Kikkoman може да направи малка, но съществена разлика дори в класическите ястия. Опитайте разликата и се насладете на тази яхния от еленско с гъби и картофи!

Детайли

Порции

4

Време за подготовка

45 минути

Време за готвене

45 минути

Калории

5340.6 kJ / 1272.7 kcal

Съставки за яхнията

  • 800 г еленско месо

  • 700 г манатарки

  • 1 глава лук

  • 2 моркова

  • 3 супени лъжици рапично олио

  • 50 мл червено вино

  • 100 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 400 мл сметана

  • 3 щипки едро смлян пипер

  • 2 дафинови листа

  • 2 скилидки чесън

  • 1 щипка канела на прах

Съставки за картофенеите кюфтета

  • 800 г картофи

  • 150 г картофено нишесте

  • 1 ч. ч. масло

  • 2 щипки смляно индийско орехче

  • 2 щипки сол

  • 1 щипка захар

  • 1 яйчен жълтък

  • 20 г магданоз

Приготвяне

  • Измийте и подсушете еленското месо. Нарязва се на парчета колкото орех. Почистете и нарежете на едро манатарките. Обелете и нарежете на ситно лука. Измийте, обелете и нарежете морковите на филийки с дебелина 0,5 см.
  • Запържете месото с рапично олио в широка тенджера. Добавят се гъбите, лукът и морковите и се запържват за кратко. Деглазирайте с червено вино и намалете котлона. Добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman и сметаната, след това подправете с черен пипер, дафинов лист, карамфил и канела. Покрийте и оставете да къкри, докато месото омекне. Добавете малко вода, ако е необходимо.
  • Измийте, обелете и нарежете картофите на малки парчета. Слагат се в тенджера със студена вода и се варят до омекване. Отцедете водата и оставете картофите да се сварят. След това пасирайте и поставете в купа. Смесете картофеното пюре с нишестето, маслото, индийското орехче, солта, захарта и жълтъка на кремообразна каша. Разточете картофената смес на приблизително 10 еднакви по големина кнедли.
  • Сложете съд с около 2,5 л вода на котлона, посолете леко и оставете да заври. Сложете картофените кюфтета във врящата вода и леко намалете котлона. Кнедлите са готови, когато изплуват на повърхността.
  • Измийте и подсушете магданоза. Откъснете листата и нарежете на едро. Затоплете еленската яхния, ако е необходимо и сервирайте с кнедлите. Гарнирайте с магданоз преди сервиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *