fbpx

Обещанието си е обещание: спечели среща с Кийоши Хайамизу

Помните ли колко неща си обещахте със започването на новата година? Или колко неща ви обещаха на вас?

Аз лично си казах и си дадох тържествено обещание, че ще съм супер активна в блога през 2013-та, но освен това ще изпълня всичко това, което поех като ангажимент към себе си и околните през последните няколко месеца на 2012-та.

Предполагам, че някои от вас вече знаят какво имам предвид. Става дума за блог предизвикателството. Като начало искам да благодаря на всички, които се включиха в него! Както ви бях споменала, оценките ще бъдат дадени от истински професионалисти в областта на приготвянето на японска кухня. Те се намират в Централата на Кикоман за Европа и в момента внимателно преглеждат всяка една рецепта. В рамките на 2 до 3 седмици ще бъде обявен и победителят. А наградата за него пак да ви припомня е нож Сантоку и електрическо точило за ножове.

Освен страхотните награди, които могат да се превърнат в неизменна част от ежедневието на някой от участниците, трима от тях ще имат възможност да присъстват и на втория семинар “Японска кухня”, който ще се проведе в периода 19.02 – 21.02.13 в София и ще се води от суши-майстора Кийоши Хайамизу.

Основните теми и демонстрации на живо ще са:

– техники за приготвяне на традиционни японски “уафу” дресинги за салати;

– японска зеленчукова супа “Кенчин”;

– техники за приготвяне на пилешко месо и зеленчуци по японски;

– темпура и др.

Дали спечелих любопитството ви? Пожелавам успех на участниците! И с нетърпение очаквам да се видим на семинара. А дотогава обещавам много активност в блога 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.