Необходими продукти (за 4 порции):
3 с.л. фъстъчено олио
1 голяма тиквичка, нарязана на резени
1 оранжева чушка, почистена и нарязана
8 малки лукчета
150 гр. соеви кълнове
350 гр. свинско бонфиле, нарязано на малки кубчета или лентички
2 с.л. настърган кориандър
1 ч.л. черен кимион
1/2 с.л. люто чили на прах
250 гр. тънки или средно дебели спагети с яйца
4 с.л. Сукияки сос (или Терияки Mарина)
Люти чушки за украса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 2 с.л. олио в тиган (уок), добавете нарязаните тиквички, чушки и малки лукчета и запържете за 5 мин. Прибавете соевите кълнове, запържете за още 2 мин., след това отстранете от огъня.
2. Изсипете останалото олио в тигана и запържете свинското месо за 3 мин. Поръсете с кориандър и чили на прах и оставете на огъня още 1 мин.
3. Междувременно сварете спагетите във вряща вода за 4 мин. Върнете зеленчуците обратно в тигана и ги смесете с месото. Изцедете спагетите и ги добавете в тигана заедно със соса Сукияки. Разбъркайте всички продукти заедно. Сервирайте ястието топло и украсете с парченца люти чушки.
Време за приготвяне: 25-30 минути
За порция: 1351 KJ/ 323 Kcal