Италианците ги наричат с общото име паста, в българската кухня все още се разделят на спагети и макарони. Така че кръстих днешната си японска рецепта “Спагети със соев сос, домати и босилек”. Тя обединява най-вкусното от двете кухни – японската и италианската. Добър и здравословен апетит!
Продукти:
1/2 кг. паста
2 счукани скилидки чесън
2 с.л. зехтин
2 средно големи домата
1 тиквичка
2 с.л. Кикоман соев сос
Пресни листа босилек
Настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в неподсолена вода (защото Кикоман соевият сос ще направи ястието солено), изцеждаме водата и ги държим топли в захлупена тенджера.
Междувременно запържваме чесъна в горещо олио за 2 минути, добавяме накълцаните домати и разбъркваме. Оставяме да поврят захлупени с капак за около 3 минути, след това прибавяме нарязана на ситно тиквичката. Запържваме ги още няколко минути, докато разбъркваме. След това махаме от котлона и добавяме към тях босилека и соевия сос.
Заливаме спагетите с готовия сос и поръсваме с пармезан по вкус, докато ястието е още топло.