За приятели на вечеря, за обяд в кутийка за офиса или просто за парти за двама, романтична вечеря у дома. Тази риба ще разтопи сърцата и ще ви спечели завинаги.
Продукти:
1 с.л. пресен настърган джинджифил
2 с.л. Кикоман лайт сос1 с.л портокалов сок
1 с.л. сладък чили сос
115 мл рибен бульон
1 с.л. кафява захар
4 големи филета от лаврак, разрязани на две половини
2 с.л. фъстъчено олио/масло
За гарнитурата – сварени спагети
Начин на приготвяне:
В малка купичка смесваме джинджифила, Кикоман лайт соса, портокаловия сос, чили соса, рибния бульон и захарта. Разбъркваме всички съставка много добре, докато захарта се разтопи. Измиваме филетата риба и ги подсушаваме с кухненска салфетка. С малък остър нож разрязваме кожата на рибата с диагонали, на повърхността й.
Загряваме олиото в незалепващ тиган и изпържваме рибата за 3 минути от двете страни. Подсушаваме излишната мазнина с кухненска салфетка.
Наливаме соса в тигана и го оставяме да заври. Връщаме рибата обратно в тигана, като я поливаме с лъжица със соса. Готвим я така около 5 минути.
Сервираме я върху канапе от спагети. За гарнитура – варено яйце и зеленчуци по избор.
Заповядайте на масата с много апетит и усмивки да споделим заедно тази вечеря!