Детайли
Порции
4
Време за мариноване
30 минути
Време за приготвяне
50 минути
Калории
663 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
400 г свинска кайма
1 ч.л. пушен червен пипер
3 с.л. нарязан на ситно магданоз
1 с.л. хлебни трохи
3 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman
100 г панчета или бекон, нарязан на кубчета
1 червен лук, фино наситнен
2 скилидки чесън, пресовани
1 с.л. розмарин, нарязан на ситно
400 г нарязани домати
30 мл вода
1 ч.л. лют червен пипер
черен пипер
1 ч.л. захар
500 г спагети
30 г настърган пармезан
Приготвяне
- В голяма купа смесете добре свинската кайма, червения пипер, магданоза, хлебните трохи и соевия сос Kikkoman. Оформете сместа във формата на кюфтенца с големината на топки за голф и ги оставете в хладилника да се охладят за 30 минути.
- В дълбок тиган с незалепващо покритие, по възможност, запечатайте кюфтенцата от всички страни за около 10-12 минути и ги извадете. Запържете кубчетата панчета или бекон до златисто, след това в същия тиган добавете лука, чесъна и розмарина. Оставете така за около 3 минути.
- Добавете доматите, водата и лютия червен пипер, след което и кюфтетата. Гответе в продължение на още 15-20 минути или докато кюфтетата се приготвят напълно. Подправете със соевия сос Kikkoman, черния пипер и захарта.
- Сварете спагетите в солена вода спрямо инструкциите на пакета.
- Добавете пастата към соса и кюфтенцата, разбъркайте и сервирайте, като поръсите с малко настърган пармезан и няколко листа от магданоз.