Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
50 минути
Калории
494 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
500 г филе от сьомга
500 г спагети
7-8 с.л. соев сос Kikkoman
400 г тиква
4 с.л. зехтин
сок от лимон
60 г тиквени семки
150 г крема сирене
сокът и настърганата кора от половин лайм
черен пипер
няколко листа от мащерка и риган
Приготвяне
- Нарежете тиквата на тънки филийки, намажете ги с 2 с.л. зехтин и 2 с.л. соев сос Kikkoman. Печете в предварително загрята фурна на 220° за около15-20 минути.
- Измийте филето от сьомга, подсушете го и го нарежете на средно големи кубчета. Добавете към него лимоновия сок и 2 с.л. соев сос Kikkoman.
- Сварете спагетите според инструкциите на пакета до степен „ал денте“.
- Сложете тиквените семки в тиган без мазнина и леко ги запечете, за да се отвори вкусът им. След това ги извадете и оставете настрана.
- В тиган добавете останалия зехтин и запържете сьомгата, обръщайки я от двете страни, за около 5 минути. Добавете крема сиренето, след това спагетите, тиквата и тиквените семки.
- Внимателно разбъркайте всичко и подправете с кората и сока от лайм, черния пипер, няколко листа мащерка и риган и останалата част от соевия сос.