Добринка Петкова се състезава в оспорваното ни кулинарно състезание на Кикоман и Бонюдел със “Спагети “Целувка на вкусове”.
Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .
Продукти:
500 г спагети
1 глава лук
3 скилидки чесън
150г моркови и грах (замразени)
100 г царевица (замразена) Бондюел
1 печена червена чушка
5-6домата от консерва+малко от водата
1/2 ч.ч вода
сол, черен пипер, босилек
100м сметана за готвене
200г кашкавал
За кошничките:
500 г кайма
100 г моркови и грах Бондюел
2 кисели краставички
1 глава лук
3-4гъби
2 стръка зелен лук
12 парчета шунка
сол, черен пипер
1/ч.л лют пипер
2 с.л соев сос Кикоман
Приготвяне:
Направете първо кошничките. В тиган с малко мазнина задушете лука нарязан на ситно. Прибавете гъбите, зеленчуците и соевия сос. Разбъркайте добре и оставете да се усвои от зеленчуците. Оставете да се охлади.
В купа смесете каймата, задушените зеленчуци, краставичките нарязани на кубчета, зеления лук,черен пипер и сол на вкус.
В намаслени формички за мъфини поставете парчета шунка.Напълнете ги с каймата и печете на 200 градуса/30минути.
Поръсете ги с настърган кашкавал и допечете.
Сварете спагетите според указанието.
В голям тиган задушете лука и чесъна. Добавете зеленчуците, печената чушка (нарязана), доматите, малко от сока им и водата. Посолете, прибавете 1 ч.л захар, щипка черен пипер, лют пипер и босилек.
Наредете кошничките в соса и гответе ястието 10-15 минути. Изсипете отцедените спагети и налейте сметаната. Разбъркайте внимателно и свалете от котлона. Гарнирайте спагетите с кошничка и ги поръсете с кашкавал.
Вижте още рецепти:
Целувка на вкусове: Селски пай с лапад и царевица
Целувка на вкусове: Зеленчуци с пиле и моцарела