fbpx

Медени пилешки крилца

Сочни, лепкави пилешки крилца с аромат на мед и карамелизирани зеленчуци. Толкова лесно и толкова вкусно!

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

20 минути

Мариноване

60 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

6964 kJ / 1741 kcal

Съставки

  • 6 пилешки крилца

  • 4 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman 

  • 125 мл сухо бяло вино

  • 1 с.л. мед

  • 3 с.л. зехтин

  • 1 с.л. лимонова кора

  • 1 с.л. лимонов сок

  • ½ ч.л. сух розмарин

  • ½ ч.л. сушена мащерка

  • 2 скилидки пресован чесън

  • сол и черен пипер на вкус

Съставки за зеленчуци на грил

Приготвяне

  • Поставете пилешките крилца в купа.
  • В отделна купа направете марината – смесете виното, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, зехтина, сока и кората, меда, сушените билки, чесъна и подправката.
  • Намажете крилцата обилно с маринатата и ги оставете настрани да се мариноват.
  • Обелете зеленчуците и ги нарежете на четвъртинки. Поставете ги в купа и разбъркайте добре с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, меда, зехтина и мащерката. Подправете със сол и черен пипер
  • Изпечете пилешките крилца заедно със зеленчуците на предварително загрята на средна температура повърхност за около 10 минути от всяка страна за крилцата и 25-30 минути от всяка страна за зеленчуците.
  • От време на време ги обръщайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *