Сочни, лепкави пилешки крилца с аромат на мед и карамелизирани зеленчуци. Толкова лесно и толкова вкусно!
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
20 минути
Мариноване
60 минути
Време за готвене
25 минути
Калории
6964 kJ / 1741 kcal
Съставки
6 пилешки крилца
125 мл сухо бяло вино
1 с.л. мед
3 с.л. зехтин
1 с.л. лимонова кора
1 с.л. лимонов сок
½ ч.л. сух розмарин
½ ч.л. сушена мащерка
2 скилидки пресован чесън
сол и черен пипер на вкус
Съставки за зеленчуци на грил
2 моркова
2 корена магданоз или пащърнак
300 г бейби картофи
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
½ ч.л. сушена мащерка
Приготвяне
- Поставете пилешките крилца в купа.
- В отделна купа направете марината – смесете виното, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, зехтина, сока и кората, меда, сушените билки, чесъна и подправката.
- Намажете крилцата обилно с маринатата и ги оставете настрани да се мариноват.
- Обелете зеленчуците и ги нарежете на четвъртинки. Поставете ги в купа и разбъркайте добре с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, меда, зехтина и мащерката. Подправете със сол и черен пипер
- Изпечете пилешките крилца заедно със зеленчуците на предварително загрята на средна температура повърхност за около 10 минути от всяка страна за крилцата и 25-30 минути от всяка страна за зеленчуците.
- От време на време ги обръщайте.