Рецепти, рецепти, рецепти – морето от информация е огромно. А от две години и аз създадох този блог, та и аз ви пълня главите с моите готварски страсти 🙂 Е, какво по-хубаво от това – да разполагаме с повече информация, за да разнообразяваме менюто си. Вярвам, че с моите японски рецепти – някои оригинални, други – приспособени към европейския вкус, допринасям за щастливата ви трапеза. С такива мисли сядам да пиша днешния си пост, а сега преминавам направо към “Тайният сос за спагети със соев сос”. Вярвам, че ще ви спечеля вниманието! Главният герой, разбира се, е от семейство Kikkoman, този път – Кикоман соев сос.
Необходими продукти:
400 г телешка кайма или друга по ваш вкус
½ ч.ч. нарязан на ситно лук
1 голяма скилидка чесън, счукана
½ с.л. стрит сушен риган
1 с.л. зехтин
1 голяма консерва смляни домати около 500-700 г
3 с.л. Кикоман соев сос
1 с.л. захар
Сварени спагети
Настърган пармезан
Начин на приготвяне:
В тиган със зехтин запържваме до готовност каймата, лука, чесъна и ригана.
Смесваме в купа доматите, соевия сос и захарта. Наливаме сместа към каймата в тигана и варим около 15 минути, като периодически разбъркваме.
Сервираме спагетите със соса и поръсени с пармезан.
Усещате ли колко вкусно замириса 🙂
За любознателните – още 2 рецепти за спагети:
Спагети сукиаки със свинско
Свински кюфтенца със сос и спагети