fbpx

Соевият сос: универсална подправка за всеки ден

Соевият сос е познат на азиатските кулинари вече над 3000 години. Ферментирал по естествен начин, той е полезен за организма, а отделно е и много вкусен. Всичко това, съпроводено с тенденциите на днешния ден да се храним здравословно, но и да пестим време, превръща соевия сос в уникална и универсална подправка, която можем да използваме ежедневно в кухнята. Ако нямате много време за кулинарстване, соевият сос може да е ваш незаменим помощник в приготвянето на вкусни и бързи ястия.

Качественият соев сос е плод на естествена ферментация, продава се изключително в стъклени бутилки и съдържа единствено натурални съставки.

Любопитно е да се знае, че съдържа до 8% протеини. Натуралният соев сос има приятен светло кафяв цвят. Всичко това го прави предпочитан партньор в кухните на много домакинства по целия свят. Соевият сос може да допълни приятно приготвянето както на традиционни азиатски ястия (различни видове суши, ориз), така и на общоприети за съвременното семейство ястия като паста, зеленчуци на пара, супи. Може да се изненадате с колко разнообразни вкусове, текстури и продукти соевият сос изключително добре се допълва. Опитайте да приготвите ястие, за което никога не бихте си помислили, че върви със соев сос, като добавите от подправката, и ще останете очаровани от резултата.

Всякакви салати, сосове, супи, предястия придобиват по-разчупен вкус, ако им добавите соев сос. Всякакво месо и риба се мариноват чудесно в него, стават ароматни и крехки. Панировките също “обичат” соевия сос – опитайте. А ако си мислите, че соевият сос няма място при десертите – лъжете се. Редица най-изискани и вкусни сладки изкушения могат да се приготвят с негово участие.

Дори и не малко традиционни български рецепти могат да се освежат и направят по-полезни благодарение на употребата на соев сос при приготвянето им. В следващия ни пост ще подскажем и конкретни рецепти, при
които можете да изпробвате да замените солта за овкусяване с естествено ферментиралия соев сос на Кикоман.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *