fbpx

Попитахте ни за соевия сос

Когато става дума за сосове, хората често се питат въпроси, свързани с тяхното съхранение, използване и препоръчително. Ето какви въпроси си задавах аз в началото, когято започнах да използвам соев сос и до какви отговори стигнах.

1. Колко соев сос да използвам?
Количеството соев сос, което ще използвате, зависи от ястието, което приготвяте, както и от личните ви предпочитания. Все пак се уверете, че няма да притъпите естествения вкус на продуктите като използвате прекалено много подправки. Естествено ферментиралият соев сос на Kikkoman подсилва естествения вкус на храната. За разлика от него, получените по химически път соеви сосове имат силен синтетичен вкус, който може лесно да развали вкуса на ястието.

2. Има ли нужда да слагам сол, когато използвам соев сос?
Няма нужда да използвате каквато и да е сол, когато подправяте ястието си със соев сос.

3. Колко време може да се съхранява отвореният соев сос?
След отваряне на бутилката, соевият сос трябва да се използва в рамките на няколко седмици, иначе губи аромата си.

4. Как трябва да се съхранява соевият сос?
Отвореният соев сос е най-добре да се държи в хладилник, където е предпазен от ефекта на светлината и топлината.

5. Само за азиатски ястия ли е подходящ соевият сос?
Въпреки че соевият сос идва от Азия, той може да се използва и в европейската кухня. Ароматният вкус на естествено ферментиралия соев сос го прави перфектната подправка за сосове, супи, салатени дресинги и много други ястия.

6. Как можем да различим естествено ферментиралия соев сос?
По цвета, аромата и вкуса. Все пак е трудно да го различите в магазина. Затова е най-добре да погледнете съставките. Естествено ферментиралият соев сос на Kikkoman съдържа само четири натурални съставки: соя, пшеница, вода и сол. Той не съдържа никакви оцветители или вкусови подобрители.

7. Каква е разликата между китайския и японския соев сос?
Китайският соев сос основно се произвежда чрез по-кратък процес на ферментация, а също е и с по-голямо съдържание на сол отколкото японския. Някои китайски марки са смес от ферментирал соев сос и химически такъв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *