Искате ли да знаете лесен и чудодеен начин една обикновена на пръв поглед зелева салата да се превърне в типично японско ястие? Тайната се крие в специалния дресинг с моя любим соев сос на Kikkoman. Сигурна съм, че тази рецепта ще ви стане любима за дните, когато ви се хапва нещо бързо и засищащо. Аз мисля да се възползвам за уикенда, че отсега усещам прилива на желание за почивка. Продуктите може да намерите в близкото по-голямо магазинче до вас. Остава да се настроите за готвене 🙂
Необхидими продукти за 10 порции
200 г майонеза
20 г хрян
20 мл соев сос
500 г китайско зеле
200 г моркови
100 г сладка царевица от консерва
Как да си приготвим?
Накълцваме зелето морковите на тънки ивици. Прибавяме царевицата, добре изцедена от водата от консервата. Смесваме в купа майонезата, хряна и соевия сос. Изсипваме дресинга в купата със зеленчуци.
Съвет: Сервирайте като аранжирате порциите с морски дарове или студено месо, нарязано на ивици както и с щипка червен пипер или къри на прах.
Приятен апетит! 🙂