Стягате ли менюто за Никулден? Или просто обичате риба и я готвите често? Значи тази скумрия с горчица и Кикоман соев сос е точно за вас. Запретваме ръкави и започваме:
Продукти за 4 порции:
2 филета скумрия
оризово или картофено нишесте за овалване
олио за пържене
чушки в различни цветове – зелена, червена и жълта по 1 бр.
щипка сол
За маринатата:
4 с.л. горчица
4 с.л. Кикоман терияки марината
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на големи парчета. Мариноваме рибата в маринатата.
Нарязваме чушките на големи парчета, изпържваме ги в олиото и ги посоляваме.
Подсушаваме рибата, овалваме я в брашното и я изпържваме.
Подреждаме я в чиния с чушките и я сервираме гореща.
За гарнитура много ще й подхожда този ориз със зеленчуци.
Искате ли още идеи за рибно меню?
За българския Никулден – 7 японски рецепти с риба