Както знаете, в България сега са Великденските пости. Преди Коледа писах кои ястия от японската кухня са подходящи като меню без месо, а днес ви предгам едно невероятно вкусно сирене в терияки кожухче. Продуктите са за 4 порции, а времето на приготвяне е 30 минути. Започваме 🙂
Продукти
2 парчета по 200 г сирене /в оригиналната рецепта е овче сирене/
8-10 с.л. Кикоман Терияки марината
5-6 с.л. доматено пюре
2 с.л. сусам
1 жълта и 1 зелена тиквичка
1 глава лук
250 г чери домати
4 стръкчета розмарин
Нарязваме парчетата сирене на половинки и ги мариноваме в Кикоман Терияки марината и доматеното пюре. След това ги овалваме в сусама. Нарязваме тиквичките на тънки пръчици. Нарязваме лука на малки кубчета. Нарязваме чери доматите на половинки.
Взимаме 4 листа алуминиево фолио, достатъчно голямо, за да завием пакетчета. Нареждаме във всяко пакетче парче сирене, домати, тиквичка, лук и стъркче розмарин. Завиваме добре пакетчетата и ги печем на барбекю около 15-20 минути.
Мен ако питате, на тези сиренца много ще им подхожда Японска зеленчукова супа със соев сос. Така че ако искате да допълните менюто си – вижте и тази рецепта.
Добър апетит!