fbpx

Шишчета за барбекю с пилешко месо и ябълки

Какъв по-подходящ сезон от лятото за барбекю!? И ето, че и аз не изоставам и ви предлагам още една рецепта, която ще се радвам да ви хареса и да си приготвите на някой от следващите ви пикници с любимите хора.

Необходими продукти за 4 порции:teriyaki

2 твърди ябълки
800 грама пресни пилешки гърди
100 млKikkoman Терияки марината
2 с.л. мед
2  с.л. бледи сусамови семена
4  с.л. ябълков сок
4  с.л. олио

Как да си приготвим?

Време за приготвяне: около 15 минути
Време за мариноване: 2 часа

Измиваме и обелваме ябълките. После ги разрязваме на половина и махаме семките и сърцевината. Измиваме пилешките гърди, след което ги нарязваме заедно с ябълките на подобни по размер парчета.  Следва редене на парче пиле и парче ябълка последователно върху шишчетата. По желание може да включите и лук при реденето на шишчетата.

Разбъркваме станалите съставки заедно, за да се получи маринатата и мариноваме шишчетата за приблизително 2 часа.

След това печем шишчетата на барбекю равномерно и от всяка страна.

Сервираме с пресен хляб. И да ви е сладко! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *