Какъв по-подходящ сезон от лятото за барбекю!? И ето, че и аз не изоставам и ви предлагам още една рецепта, която ще се радвам да ви хареса и да си приготвите на някой от следващите ви пикници с любимите хора.
Необходими продукти за 4 порции:
2 твърди ябълки
800 грама пресни пилешки гърди
100 млKikkoman Терияки марината
2 с.л. мед
2 с.л. бледи сусамови семена
4 с.л. ябълков сок
4 с.л. олио
Как да си приготвим?
Време за приготвяне: около 15 минути
Време за мариноване: 2 часа
Измиваме и обелваме ябълките. После ги разрязваме на половина и махаме семките и сърцевината. Измиваме пилешките гърди, след което ги нарязваме заедно с ябълките на подобни по размер парчета. Следва редене на парче пиле и парче ябълка последователно върху шишчетата. По желание може да включите и лук при реденето на шишчетата.
Разбъркваме станалите съставки заедно, за да се получи маринатата и мариноваме шишчетата за приблизително 2 часа.
След това печем шишчетата на барбекю равномерно и от всяка страна.
Сервираме с пресен хляб. И да ви е сладко! 🙂