fbpx

Пикантни шишчета с ананас и Терияки марината

Обичате ли да каните приятели на гости? А да ги черпите с вкусни домашни ястия? Ето една рецепта много подходяща за случая – Пикантни шишчета с японски Терияки соев сос. Мариноването на месото отнема 2 часа. Но самото готвене е за 15 минути. Бързо, лесно и превъзходно вкусно! Разбира се, главният герой е незаменимият, изключителният – Кикоман Терияки марината! Останалото във вашите ръце :).

Продукти:
600 г свинско месо, нарязано на кубчетаteriyaki
4 с.л. Кикоман Терияки марината
4 зърна кардамон
Лимонов сок плюс няколко резена лимон за сервирането
2 с.л. мед
2 с.л. олио
2 ч.л. чили
половин ананас, обелен и нарязан на кубчета
2 зелени чуши, без семки, нарязани на кубчета

Начин на приготвяне:
Счукваме кардамоновите зърна в хаванче. Сипваме ги в голям плик със зиг-заг закопчаване. Слагаме в него свинското месо,  Кикоман Терияки марината, лимоновия сок, чили соса и меда. Разбъркваме добре всички съставки, така че месото да ги поеме. Оставаме го в хладилника да се маринова за 2 часа.

Загряваме скарата. Набождаме месото, парчетата ананас и чушката на шишчета и ги печем за 10-15 минути от всяка страна или докато станат готови. Сервираме ги докато са топли, в чиния, гарнирани с лимовите резени.

Не питайте за гарнитурата – лесно е: класически пържен ориз.

За любопитните – ето още няколко барбекю рецепти:
Глазирано агнешко по японска рецепта

Печени пролетни агнешки ребърца с аспержи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *