fbpx
шашлик барбекю BBQ

Шашлик с пилешко и свинско

Теди Титова от Домашни Вкусотии отново ни възхити – специално за нашето BBQ предизвикателство ни приготви един наистина уникален шашлик. Рецептата е подходяща и за пилешко, и за свинско месо.

Детайли

Порции

6 човека

Марината

3 часа

Време за приготвяне

30 минути

Съставки за маринатата

Съставки за шашлика

  • 500 г пилешко месо от бутче

  • 500 г свинска плешка

  • гъби печурки

  • чушки

  • лук

Приготвяне

  • Нарежете месото на по-едри кубчета.
  • Смесете съставките за марината, за да се получи еднородна смес. Сложете първо свинското месо, разбъркайте добре и след това го извадете от маринатата. След това добавете в маринатата пилешкото месо и отново разбъркайте добре. Месото може да се маринова от 30 минути до 12 часа, в зависимост колко време за подготовка имате.
  • Подгответе шашлика, като нарежете чушката и лука, гъбите се слагат цели.
  • След като месото е добре мариновано, наредете шашлиците, като редувате месо, лук, гъби, чушка, лук, месо и така, докато не сложите всички продукти.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.