Теди Титова от Домашни Вкусотии отново ни възхити – специално за нашето BBQ предизвикателство ни приготви един наистина уникален шашлик. Рецептата е подходяща и за пилешко, и за свинско месо.
Детайли
Порции
6 човека
Марината
3 часа
Време за приготвяне
30 минути
Съставки за маринатата
1 с.л. кафява захар
1 ч.л. черен пипер
2 с.л. пушен червен пипер
чесън на прах
олио
кимион
Приготвяне
- Нарежете месото на по-едри кубчета.
- Смесете съставките за марината, за да се получи еднородна смес. Сложете първо свинското месо, разбъркайте добре и след това го извадете от маринатата. След това добавете в маринатата пилешкото месо и отново разбъркайте добре. Месото може да се маринова от 30 минути до 12 часа, в зависимост колко време за подготовка имате.
- Подгответе шашлика, като нарежете чушката и лука, гъбите се слагат цели.
- След като месото е добре мариновано, наредете шашлиците, като редувате месо, лук, гъби, чушка, лук, месо и така, докато не сложите всички продукти.