fbpx

Сандвичи с паста от сьомга

Време е за малко рецепти, които изискват минимални усилия, не отнемат време и са с гарантирано отличен умами вкус. Започваме с тези фантастични сандвичи с пастет от крехка сьомга, за които, разбира се, тайната се крие в Kikkoman LIGHT с по-малко сол. И така, насладете са на максимум вкус с минимум подготовка!

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

10 минути

Калории

2096 kJ / 501 kcal

Съставки

  • 150 г печена сьомга

  • 50 мл лайм (за сок)

  • 50 мл лимон (за сок)

  • 1 с. л. Kikkoman LIGHT с по-малко сол

  • 1 с. л. накълцан магданоз

  • 4 филии хляб с квас

  • 20 г рукола

  • 2 връзки зелени аспержи (около 300 г)

  • 1 с. л. зехтин

  • 1 с. л. сусам

Приготвяне

  • Отстранете кожата от сьомгата, натрошете я с вилица и смесете със сока от лимон и лайм, Kikkoman LIGHT с по-малко сол и магданоза.
  • С получената паста намажете 2 филийки хляб и отгоре наредете салатата от рукола. Покрийте с останалите филийки.
  • Аспержите се запържват в зехтина, поръсват се със сусама и се сервират със сандвичите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *