Време е за малко рецепти, които изискват минимални усилия, не отнемат време и са с гарантирано отличен умами вкус. Започваме с тези фантастични сандвичи с пастет от крехка сьомга, за които, разбира се, тайната се крие в Kikkoman LIGHT с по-малко сол. И така, насладете са на максимум вкус с минимум подготовка!
Детайли
Порции
2 човека
Време за подготовка
10 минути
Калории
2096 kJ / 501 kcal
Съставки
150 г печена сьомга
50 мл лайм (за сок)
50 мл лимон (за сок)
1 с. л. Kikkoman LIGHT с по-малко сол
1 с. л. накълцан магданоз
4 филии хляб с квас
20 г рукола
2 връзки зелени аспержи (около 300 г)
1 с. л. зехтин
1 с. л. сусам
Приготвяне
- Отстранете кожата от сьомгата, натрошете я с вилица и смесете със сока от лимон и лайм, Kikkoman LIGHT с по-малко сол и магданоза.
- С получената паста намажете 2 филийки хляб и отгоре наредете салатата от рукола. Покрийте с останалите филийки.
- Аспержите се запържват в зехтина, поръсват се със сусама и се сервират със сандвичите.