Това е прекрасна бърза рецепта, същевременно много вкусна и със сигурност ще зарадва всички в семейството.
Продукти
2 с.л. растително или слънчогледово олио
1 глава лук, обелена и тънко нарязана
2 скилидки чесън, обелени и нарязани
1 с.л кимион
75 мл. Винен оцет
4 с.л тъмно кафява захар
2 с.л. соев сос Kikkoman
За Сандвичите:
1 червена чушка
4 слайса бекон
4 филийки пълнозърнест ръжен хляб
4 ч. Л. Крем хрян
4 листа маруля
12-16 резена краставица
1 авокадо, обелена и нарязано на парчета
Приготвяне
Загрейте маслото в тенджера, добавете лука и чесъна, покрийте тенджерата и гответе за около 20 минути или докато лука и чесъна омекнат. Добавете кимион.
Разбъркайте оцета, захарта и соевия сос и ги добавете в тенджерата с лука и чесъна. Оставете ги за около 30 минути, и разбърквайте от време на време, докато лука се карамелизирани и течността се сгъсти като сироп.
Опечете чушката на нагорещен тиган, така че да може да я обелите след това и я нарежете на ленти.
Гриловайте беконът докато стане хрупкав. Намажете хляба с хрян и поставете маруля и краставица.
Разделете авокадото, червения пипер и бекон между сандвичите и сервирайте с лук.