На японски “oishii” означава “нещо вкусно”, a “san“госпожа”. Приятно ми е да се запознаем, аз съм Госпожа Вкусно!

Започнах този блог, за да споделям в него японски кулинарни рецепти, техники за готвене като пържене в уок тиган и приготвяне на домашно суши.  В началото Oishii-san беше създадена като образ с рекламна цел – да популяризира японските соеви сосове и Маринати  Kikkoman.

Впоследствие се заинтересувах от много повече теми, свързани с философията, традициите и съвременността в Страната на изгряващото слънце.

Затова в блога си пиша за здравословния начин на живот, готвенето като удоволствие, консумирането на храната като радост и празник дори в делника, на красивото поднасяне на храната – нещо толкова обичайно за светоусещането на японците.

Следя новини и любопитни събития от Япония, както и изложби, фестивали и премиери в България, свързани с японската култура.

Търся историите на интересни хора и ги представям в рубриката Интервю.

Пишете ми, ако искате да разкажа за Вашата страст по Япония! Можете да ме намерите във фейсбук: https://www.facebook.com/KikkomanBulgaria/.

Очаквам ви, ако сте запален почитател на японската култура, изучавате японски език, бил сте на екскурзия там или се занимавате с оригами, икебана, бонсаи, манга, айкидо, пишете хайку, обичате литература от японски автори и др. С удоволствие ще се запозная с вас!

И ето я и нея – Госпожа Вкусно! Прекрасна и нежна като цвят от вишна, изработена по поръчка от вълшебницата m.i.i.a.