Днес, за да не ставам досадна, а и рецептата, която съм ви подготвила е малко по-дълга за направа, ще бъда кратка в резюмето си 🙂
Затова предлагам да извадите химикалките и да си водите записки за днешната ми рецепта, която е салата на кубчета с шишчета от скариди и сирене.
Необходими продукти:
100 г домати
100 г авокадо
100 г краставици
80 г жълта чушка
За лимонено-майонезения сос
100 г майонеза
10 мл соев сос Kikkoman
10 мл сок от лимон
50 мл мляко
За горчичено-соевия сос:
100 г майонеза
10 г горчица
20 мл соев сос Kikkoman
20 мл вода
Тесто за пролетни рулца 21 см X 4 блата
280 г скариди
80 г сирене
пшенично брашно 15 г + вода 30 мл
олио за пържене
кориандър или магданоз 1 връзка
Как да си приготвим?
В купа изсипваме всички съставки за лимонената майонеза и разбъркваме добре. След което отсипваме около 50 гр. и смесваме с млякото (за дресинга). Същата процедура повтаряме и за горчичено-соевия сос, в купа смесваме всички съставки и разбъркваме добре.
Нарязваме доматите, краставиците и авокадото на кубчета.
Разделяме чушките на четири и почистваме семките.
След което загряваме олио в тигана и запържваме чушките.А след като изстинат ги обелваме и нарязваме на малки парченца като останалите зеленчуци. Всички зеленчуци заедно изсипваме в лимонено-майонезения сос и разбъркваме.
Нарязваме скаридите на едро и капваме няколко капки соев сос.
След това нарязваме сиренето на ленти.
Разбъркваме добре брашното с водата. (като средство за лепене на тестото за пролетните рулца) и разделяме полученото тесто за малките пролетни рулца.
По средата на тестото слогаме около 35 гр. от накълцаните скариди и добавяме сиренето.
Навиваме тестото като цигара и залепяме крайчетата с брашното.
Отново загряваме олио в тиган (на около 170 ℃) и запържваме шишчетата от скариди докато придобият хрупкава коричка.
По средата на чиния поставяме кръгла форма и я пълним със салатата, за да има представителен вид 🙂
След като внимателно махнем формата поставяме шишчета от скариди върху салатата и ги заливаме с двата различни соса (лимонено-майонезения и горчичено-соевия). За украса ползваме кориандъра или магданоза.
Ако искате да научите още интересни рецепти за салата, четете тук. А ако не искате да се ограничавате само до салатата или десерта и ви е нужно едно екзотично основно ястие, любимите ми рецепти може да прочетете тук.