fbpx

Салата с пиле и нудъли

Как сте мили читатели, след щурмовото кулинарно състезание “Бъди победител в кухнята – спечели“? Заедно с моите приятели от Kikkoman получихме много и прекрасни рецепти, но за съжаление не всички могат да станат победители 🙂 Скоро ще публикуваме ястията на отличилите се, а днес ви предлагам една салата в лек пролетен дух. Продуктите са за 4 порции и са:

350 г задушено пилешко месо, нарязано на жулиени
250 г нудъли (тънките азиатски спагети)
1 краставица, обелена и с махнати семки, нарязана на полукръгчетаsoev-sos-normal
2 моркова, нарязани на жулиени
2 стръка зелен лук, ситно нарязан
¼ ч.ч. прясна мента, едро нарязана
¼ ч.ч. пресен кориандър, ситно нарязан
смлян бял пипер и сол на вкус

За дресинга
4 с.л. или 80 мл пресен лимонов сок
2 с.л. рибен сос за овкусяване
щипка захар
2 с.л. Кикоман соев сос
½ люта червена чушка, ситно нарязана

1. Първо приготвяме дресинга, като симпваме всички сставки в голяма стъклена кана/купа и ги разбъркваме добре, докато захарта се разтвори.
2. Предварително сваряваме или накисваме във вряла вода, според указанията за приготвянето им.
3. В голяма купа смесвамаме нудълите, краставицата, зеления лук, ментата и малко от дресинга.
Внимателно разбъркваме, за да се уверим, че нудълите не са се слепнали, и добавяме останалите продукти.
4. Овкусяваме със сол и бял пипер, и заливаме с останалата част от дресинга. Разбъркваме внимателно и добре, за да поемат нудълите достатъчно от дресинга.

Последен съвет: Изяжте салата в приятна компания, за да й се насладите докрай!

One Response

  1. страхотна салата благодаря ви за рецептата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *