Време ли ви е за нетрадиционни салати? Ето и днешната, която знам, че ще ви впечатли 🙂
Необходимите продукти за 4-ри порции:
2 нектарини
1 узряло манго
1 маруля
2 стръка целина
2 с. л. сусамово олио
4-6 с. л. соев сос Kikkoman със зелената капачка, който съдържа по-малко количество сол
½ – 1 ч.л. паста от червено къри
3-4 с. л. балсамов оцет
2-4 с. л. прясно изцеден портокалов сок
1 ч.л. кленов сироп (или мед)
едро смлян черен пипер
Как да я приготвим?
Измиваме нектарините, разрязваме ги наполовина и премахваме костилките. Обелваме мангото, изваждаме месестата част и го нарязваме на кубчета. Отделяме листата на марулята, измиваме ги и ги нарязваме на ивици. След това измиваме и нарязваме и целината.
След цялата тази процедура на миене и рязане, смесваме в подходящ съд сусамовото олио, соевия сос, къри пастата, оцета, портокаловия сок и сиропа /или меда, ако сте използвали в замяна/. Добяваме и черния пипер.
Целия получен дресинг добавяме към нарязаните вече зеленчуци и плодове и разбъркваме.
Според мен тази рецепта е изключително подходяща за тези от вас, които са решили да се хранят с по-лека храна в горещите летни дни.
Но ако предпочитате да продължите все пак храненето си по стандартите – с първо, второ и трето, може да почерпите идеи и от другите рецепти, които споделям с вас всяка седмица 🙂