Стартирахме месеца с рецепта за супер свежа салата и мислим така и да го финишираме – този път с много вкус и цвят на ягоди. Допълнително свежест носи Kikkoman PONZU цитрус, а комбинацията киноа, синьо сирене, спанак, ядки и ягоди е абсолютно фантастична! Казахме ли, че адски много обичаме ягоди?
Детайли
Порции
Време за приготвяне
20 минути
Калории
2 347 kJ / 561 kcal
Съставки
200 г киноа
450 мл вода
2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
200 г ягоди
100 г бейби спанак
150 г синьо сирене
100 г орехи
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
Приготвяне
- Сложете киноата в тенджера и залейте с 450 мл вода. Вари се под капак на тих огън 15 минути, докато водата се абсорбира. Оставете настрани да се охлади.
- Сложете спанака в чиниите и внимателно го смесете с киноата. Добавете натрошеното сирене и нарязаните ягодите.
- Сложете ядките в тиган, добавете зехтина, меда и Kikkoman PONZU цитрус. Запържете за кратко, докато ядките се покрият хубаво в соса. Сложете ядките върху салатата и залейте с останалия сос.