fbpx

Лятна салата с ягоди

Стартирахме месеца с рецепта за супер свежа салата и мислим така и да го финишираме – този път с много вкус и цвят на ягоди. Допълнително свежест носи Kikkoman PONZU цитрус, а комбинацията киноа, синьо сирене, спанак, ядки и ягоди е абсолютно фантастична! Казахме ли, че адски много обичаме ягоди?

Детайли

Порции
Време за приготвяне

20 минути

Калории

2 347 kJ / 561 kcal

Съставки

  • 200 г киноа

  • 450 мл вода

  • 2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 200 г ягоди

  • 100 г бейби спанак

  • 150 г синьо сирене

  • 100 г орехи

  • 2 с.л. зехтин

  • 1 с.л. мед

Приготвяне

  • Сложете киноата в тенджера и залейте с 450 мл вода. Вари се под капак на тих огън 15 минути, докато водата се абсорбира. Оставете настрани да се охлади.
  • Сложете спанака в чиниите и внимателно го смесете с киноата. Добавете натрошеното сирене и нарязаните ягодите.
  • Сложете ядките в тиган, добавете зехтина, меда и Kikkoman PONZU цитрус. Запържете за кратко, докато ядките се покрият хубаво в соса. Сложете ядките върху салатата и залейте с останалия сос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *