Продължаваме лятната вълна с още една страхотна рецепта за салата с морски привкус. Този път Теди Титова от Домашни вкусотии ни предлага класическата “Цезар”, но не с пиле, а с ципура. Резултатът бързо ще намери място в дневното ви меню за летните трапези, а вкусът е гарантиран от Kikkoman сусамов дресинг и Kikkoman PONZU цитрус!
Детайли
Порции
3 човека
Време за марината
120 минути
Време за готвене
1 час
Съставки за рибата
1 ципура около 300 г
2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
2 с.л. зехтин
риган
черен пипер
2-3 стръкчета розмарин
Съставки за салатата
1 бр. айсберг
1 бр. зелена салата
4 чери домата
10 г пармезан
2 с.л. Kikkoman сусамов дресинг
1 с.л. зехтин
2 с.л. пресен лимонов сок
сол и черен пипер
Приготвяне на маринатата за риба
- Смесете продуктите за мариноване на рибата и с помощта на клонка розмарин намажете цялата риба отвън и отвътре. Накрая сложете розмарина в корема на рибата. Оставете няколко часа да се маринова.
- Завийте рибата във фолио за печене и я поставете на грил тиган. Може да се изпече и на скара или на барбекю. Ако изберете да я печете на огън, внимавайте със силата на температурата, за да не изгори бързо рибата.
- Докато рибата се пече правим дресинга за салатата.
Приготвяне на салата
- За дресинга смесете Kikkoman сусамов дресинг, зехтина, лимоновия сок и добавтее на вкус сол и черен пипер.
- Накъсайте самата салата, сложете чери домати и пармезан. След това залейте с приготвения дресинг
- Обезкостете внимателно готовата риба и сложете филетата към салатата.