fbpx

Салата “Цезар” с ципура (видео)

Продължаваме лятната вълна с още една страхотна рецепта за салата с морски привкус. Този път Теди Титова от Домашни вкусотии ни предлага класическата “Цезар”, но не с пиле, а с ципура. Резултатът бързо ще намери място в дневното ви меню за летните трапези, а вкусът е гарантиран от Kikkoman сусамов дресинг и Kikkoman PONZU цитрус!

Детайли

Порции

3 човека

Време за марината

120 минути

Време за готвене

1 час

Съставки за рибата

  • 1 ципура около 300 г

  • 2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 2 с.л. зехтин

  • риган

  • черен пипер

  • 2-3 стръкчета розмарин

Съставки за салатата

  • 1 бр. айсберг

  • 1 бр. зелена салата

  • 4 чери домата

  • 10 г пармезан

  • 2 с.л. Kikkoman сусамов дресинг

  • 1 с.л. зехтин

  • 2 с.л. пресен лимонов сок

  • сол и черен пипер

Приготвяне на маринатата за риба

  • Смесете продуктите за мариноване на рибата и с помощта на клонка розмарин намажете цялата риба отвън и отвътре. Накрая сложете розмарина в корема на рибата. Оставете няколко часа да се маринова.
  • Завийте рибата във фолио за печене и я поставете на грил тиган. Може да се изпече и на скара или на барбекю. Ако изберете да я печете на огън, внимавайте със силата на температурата, за да не изгори бързо рибата.
  • Докато рибата се пече правим дресинга за салатата.

Приготвяне на салата

  • За дресинга смесете Kikkoman сусамов дресинг, зехтина, лимоновия сок и добавтее на вкус сол и черен пипер.
  • Накъсайте самата салата, сложете чери домати и пармезан. След това залейте с приготвения дресинг
  • Обезкостете внимателно готовата риба и сложете филетата към салатата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.