Обичам да готвя риба, защото става бързо, диетична е и полезна. Без повече приказки и предисловия, ви представям днешния си избор: рецепта “Риба Терияки”. Купете любимото си рибно филе и го мариновайте с Кикоман Терияки марината. Както се казва в България: “Пръстите ще си оближете!”.
Продукти:
3/4 ч.ч. Кикоман Терияки марината и сос
2 с.л. кафява захар
1 с.л. настърган пресен корен от джинджифил
4 филета сьомга или друг вид рибни филета
Начин на приготвяне:
Смесваме всички съставки и заливаме със сместа филетата от сьомга. Маринатата и филетата поставяме в плик за 30 минути за да се овкусят. След това печем на грил или във фурна в зависимост от предпочитанието.
За любопитните: Комбинирайте с Шарена нудъл салата и няма да сбъркате!