Днес съм на вълна “риба”, рецептата не от Япония, но… в нея участва японският Кикоман соев сос. Искам да ви подсетя, че тези от вас с алергия към глутена могат да го заместят с Темари соев сос без глутен. Ще ви трябват още лук, целина и грах. А рибата изберете по ваш вкус. Започваме без повече бавене, защото от много писане огладнявам.
Продукти:
Обезкостени рибни филета (дебели около 2 см.)
1/4 ч.ч. Кикоман соев сос
1 ч.ч. нарязан лук
1 ч.ч. нарязана на кубчета целина
1 скилидка чесън, нарязана
1 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 консерва грах
1/2 кг. домати, едро нарязани
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парченца и я поставяме в малка купа. Към нея добавяме соевия сос и я обръщаме за да се овкуси добре. Оставяме рибата в това положение за 10 минути. Междувременно запържваме лука, целината, чесъна и червения пипер в нагорещено олио в голям тиган, докато лука побелее. Разбъркваме добре и към тях прибавяме граха и доматите. На слаб котлон оставяме сместа да поври за 5 минути похлупена с капак. Към доматената смес добавяме рибата, разбъркваме и оставяме да поврят заедно от 5-8 мин. (докато рибата може лесно да се набожда с вилица). Ястието сервираме топло.