Смело представяне на рамен – кремообразна рамен юфка в стил карбонара с хрупкав бекон, отличен микс от подправки и най-доброто Kikkoman трио за допълнителна дълбочина: естествено ферментирал соев сос Kikkoman, Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос и Kikkoman основа за рамен супа.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
5 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
3016 kJ / 718 kcal
Съставки
2 яйца
2 жълтъка
70 г настърган пармезан
80 г бекон
60 г карфиол
40 г тиквички
40 г червен пипер
2 с. л. зехтин
370 мл гореща вода
200 г юфка рамен
3 с. л. Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос
1 или 2 щипки прясно смлян черен пипер
2 с. л. нарязан див лук
Приготвяне
- Смесете яйцата, жълтъците и пармезана в малка купа.
- Нарежете бекона на парчета по 2 см. Нарежете карфиола и тиквичката на хапки, а червения пипер на тънки филийки.
- Загрейте олиото в тиган, добавете бекона и карфиола и запържете на слаб огън. След като беконът се свари, добавете чушките и тиквичките и запържете и тях. Залейте със 100 мл гореща вода, оставете да заври, след което изключете котлона. Подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и оставете настрана.
- Пригответе юфката рамен според инструкциите на пакета. След като се сварят, добавете юфката към сместа от стъпка 2, разбъркайте и оставете да почине за около 3 минути. За супата смесете Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос, Kikkoman основа за рамен супа и 270 мл гореща вода в купа или тенджера и оставете на топло.
- Добавете яйчената смес от Стъпка 1 в тигана от Стъпка 2, загрейте внимателно и изключете котлона веднага щом сместа започне да се сгъстява.
- Разделете сместа от стъпка 4 в 2 купи.
- Добавете супата от стъпка 3 около сместа. Украсете с останалия пармезан, черен пипер и див лук, след което сервирайте.