fbpx

Киноа табуле с фалафел и соева майонеза

Здравословно и ароматно ястие, което съчетава лекотата и свежестта на традиционната салата табуле с хрупкав фалафел. Киноата с ядки пък добавя вкус и хранителност, а пресните билки и зеленчуци я правят наистина неповторима. Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с перфектното трио Kikkoman PONZU цитрус, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и Kikkoman препечено сусамово олио.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

30 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

Съставки

  • 200 г цветна киноа

  • 1 голяма зелена краставица

  • 1 червена глава лук

  • 1 люта чушка

  • 2 червени домата

  • Половин връзка магданоз

  • Половин връзка мента

  • Половин връзка кориандър

  • 3 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 4 с.л. зехтин

Съставки за фалафелите

  • 200 г нахут (предварително накиснат)

  • 1 малка глава лук

  • 1 с.л. нарязан кориандър

  • 1 с.л. нарязан магданоз

  • ¾ ч.л. кимион

  • ½ ч.л. смлян кориандър

  • ½ ч.л. люта чушка

  • 1 ч.л. гранулиран чесън

  • 3 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 1 ч.л. сода бикарбонат

  • 50 мл олио за пържене

Съставки за майонезата

Съставки за украса

  • 1 с.л. нарязан магданоз

Приготвяне

  • Сварете киноата във вряща вода за 10-15 минути, докато омекне. Оставете да се охлади след готвене.
  • Нарежете краставицата на малки кубчета. Нарежете ситно лука. Нарежете лютата чушка. Нарежете доматите на кубчета. Нарежете ментата, кориандъра и магданоза. Сложете зеленчуците в купа. Добавете сварената киноа, Kikkoman PONZU цитрус и зехтина. Разбъркайте всичко добре.
  • Нарежете лука. Добавете го в блендер заедно с нахута (алтернативно, можете да смелите сместа с месомелачка или да я смачкате с преса за картофи). Когато сместа се смели, добавете подправките, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, содата бикарбонат и билките и разбъркайте всичко. Оформете сместа на кюфтета.
  • Запържете кюфтета в горещо олио. Смесете майонезата, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, меда и Kikkoman препечено сусамово олио в купа. Сервирайте салатата с кюфтета и соевата майонеза и поръсете с магданоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *