Здравословно и ароматно ястие, което съчетава лекотата и свежестта на традиционната салата табуле с хрупкав фалафел. Киноата с ядки пък добавя вкус и хранителност, а пресните билки и зеленчуци я правят наистина неповторима. Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с перфектното трио Kikkoman PONZU цитрус, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и Kikkoman препечено сусамово олио.
Детайли
2
30 минути
30 минути
Съставки
200 г цветна киноа
1 голяма зелена краставица
1 червена глава лук
1 люта чушка
2 червени домата
Половин връзка магданоз
Половин връзка мента
Половин връзка кориандър
3 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
4 с.л. зехтин
Съставки за фалафелите
200 г нахут (предварително накиснат)
1 малка глава лук
1 с.л. нарязан кориандър
1 с.л. нарязан магданоз
¾ ч.л. кимион
½ ч.л. смлян кориандър
½ ч.л. люта чушка
1 ч.л. гранулиран чесън
1 ч.л. сода бикарбонат
50 мл олио за пържене
Съставки за майонезата
3 с.л. майонеза
1 ч.л. мед
Приготвяне
- Сварете киноата във вряща вода за 10-15 минути, докато омекне. Оставете да се охлади след готвене.
- Нарежете краставицата на малки кубчета. Нарежете ситно лука. Нарежете лютата чушка. Нарежете доматите на кубчета. Нарежете ментата, кориандъра и магданоза. Сложете зеленчуците в купа. Добавете сварената киноа, Kikkoman PONZU цитрус и зехтина. Разбъркайте всичко добре.
- Нарежете лука. Добавете го в блендер заедно с нахута (алтернативно, можете да смелите сместа с месомелачка или да я смачкате с преса за картофи). Когато сместа се смели, добавете подправките, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, содата бикарбонат и билките и разбъркайте всичко. Оформете сместа на кюфтета.
- Запържете кюфтета в горещо олио. Смесете майонезата, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, меда и Kikkoman препечено сусамово олио в купа. Сервирайте салатата с кюфтета и соевата майонеза и поръсете с магданоз.